Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4931
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Харченко, Наталія Вячеславівна | - |
dc.contributor.author | Ткач, Сергій Михайлович | - |
dc.contributor.author | Дорофєєв, Андрій Едуардович | - |
dc.date.accessioned | 2024-10-22T11:40:34Z | - |
dc.date.available | 2024-10-22T11:40:34Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.issn | 1605-7295 (Print) | - |
dc.identifier.issn | 2522-1175 (Online) | - |
dc.identifier.uri | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4931 | - |
dc.description.abstract | Мікробіом — це складна імунна, метаболічна, ендокринна та неврологічна екосистема, яка є невід’ємною складовою людського організму. Антимікробні засоби часто пов’язані зі шкодою мікробіому і погіршенням здоров’я, хоча ці ефекти залежать від багатьох чинників господаря та антибіотиків. Кишкові мікроорганізми беруть участь у широкому спектрі фізіологічних функцій (виробництво вітамінів, солей жовчних кислот і коротколанцюгових жирних кислот (бутират), пригнічують онкоутворення і запалення, регулюють глюкозний, ліпідний та енергетичний обмін, адаптивний імунітет, відіграють провідну роль у розвитку імунної толерантності до мікробних та немікробних антигенів і підтриманні цілісності захисних бар’єрів). | uk_UK |
dc.publisher | Український терапевтичний журнал № 1 2024, С. 70-76 | uk_UK |
dc.subject | мікробіом людини | uk_UK |
dc.subject | мікробіотоксичність | uk_UK |
dc.subject | рифаксимін | uk_UK |
dc.subject | антибіотикотерапія | uk_UK |
dc.title | Антибіотико-асоційована мікробіотоксичність і шляхи її запобігання. Огляд | uk_UK |
dc.title.alternative | Antibiotic-associated microbiotoxicity and possible ways of its prevention. Review | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Стаття. Антибіотико-асоційована мікробіотоксичність і шляхи її запобігання. Огляд. Харченко Н.В.Ткач С.М. у Тер Ж 2024.pdf | 155.18 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.