Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4680
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХарченко, Наталія Вячеславівна-
dc.contributor.authorКвіт, Христина Борисівна-
dc.contributor.authorХарченко, Вячеслав Вікторович-
dc.date.accessioned2023-11-14T12:39:15Z-
dc.date.available2023-11-14T12:39:15Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.issn1777-4338-
dc.identifier.urihttp://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4680-
dc.description.abstractСклад мікробіому кишечника відрізнявся у пацієнтів з НАЖХП та групи контролю. Зростання Actinobacteria та індексу Firmicutes/ Bacteroidetes (F/B) можна розглядати як один із факторів прогресування розвитку стеатогепатиту упацієнтів ізНАЖХП, враховуючитойфакт, щоіндекс F/B бувпов’язанийізтакими маркерами печінкового запалення, як АЛТ і ТГ, а Actinobacteria зі зростанням TNF-α. Водночас той самий тип бактерій (Actinobacteria та F/B індекс) у пацієнтів без жирової інфільтрації печінки позитивно корелював зі зниженням рівня проатерогенного показника аро- В та підвищенням захисного маркера аро- А1, що може запобігати розвитку метаболічних та ліпідних порушень, які призводять до виникнення жирової інфільтрації печінкиuk_UK
dc.publisherКлінічна та експериментальна патологіяuk_UK
dc.relation.ispartofseries;Т.22, № 1 (83).-
dc.subjectмікробіота кишківникаuk_UK
dc.subjectнеалкогольна жирова хвороба печінкиuk_UK
dc.subjectстеатозuk_UK
dc.subjectстеатогепатитuk_UK
dc.subjectbacteroidetesuk_UK
dc.subjectfirmicutesuk_UK
dc.titleМікробом кішківника при НАЖХП – допомога чи небезпека?uk_UK
dc.title.alternativeThe intestinal microbiome in NAFLD – help or danger?uk_UK
Розташовується у зібраннях:Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Квіт Харченко 2023.pdf637.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.