Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4669
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ячник, І.М. | - |
dc.contributor.author | Карпенко, Н.П. | - |
dc.contributor.author | Іванов, Я.Г. | - |
dc.contributor.author | Декет, М.М. | - |
dc.contributor.author | Метленко, О.В. | - |
dc.contributor.author | Маркін, Є.Л. | - |
dc.contributor.author | Іськов, А.П. | - |
dc.date.accessioned | 2023-11-11T15:51:42Z | - |
dc.date.available | 2023-11-11T15:51:42Z | - |
dc.date.issued | 2022-11-01 | - |
dc.identifier.uri | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4669 | - |
dc.description | Основу раціонального штучного вигодовування повинно складати використання сучасних адаптованих молочних сумішей промислового виробництва. У випадку їхньої недоступності можна використовувати адаптовані суміші, виготовлені на молочних кухнях. Суміші, які призначені для вигодовування дітей перших місяців життя, повинні бути максимально наближені за складом до жіночого молока та включати такі ессенціальні для дітей цього віку харчові речовини як таурин, карнітин, інозитом, які грають важливу роль у розвитку ЦНС, зорових функцій, бронхо-легеневої системи. Суміші, що використовуються після цього віку, повинні бути збагачені залізом, тому що до 3-х місяців життя запаси заліза, отримані у внутрішньоутробний період, виснажуються та виникає ризик розвитку залізодефіцитних станів.У наш час для штучного вигодовування дітей грудного віку існує достатньо сумішей та інших продуктів промислового виробництва. У зв'язку з цим приведені вимоги Директив ЄЕС у відношенні сумішей та продуктів для дитячого харчування. Усі продукти, які підпадають під дію Директив ЄЕС повинні мати етикетку, що містить наступну інформацію: Вік, з якого можна використовувати даний продукт. Вказаний вік повинен бути не менше 4-х місяців для будь-якого продукту. Інформація відносно наявності або відсутності глютену. Чисельне значення енергетичної цінності продукту, виражене у кДж та Ккал, вміст білків, жирів та вуглеводів; середній вміст кожної мінеральної речовини та кожного вітаміну на 100 г або 100 мл продажної форми продукту. Інструкція з правильного приготування та вказівки на важливість дотримання цій інструкції. | uk_UK |
dc.description.abstract | Основу раціонального штучного вигодовування повинно складати використання сучасних адаптованих молочних сумішей промислового виробництва. У випадку їхньої недоступності можна використовувати адаптовані суміші, виготовлені на молочних кухнях. Суміші, які призначені для вигодовування дітей перших місяців життя, повинні бути максимально наближені за складом до жіночого молока та включати такі ессенціальні для дітей цього віку харчові речовини як таурин, карнітин, інозитом, які грають важливу роль у розвитку ЦНС, зорових функцій, бронхо-легеневої системи. Суміші, що використовуються після цього віку, повинні бути збагачені залізом, тому що до 3-х місяців життя запаси заліза, отримані у внутрішньоутробний період, виснажуються та виникає ризик розвитку залізодефіцитних станів. | uk_UK |
dc.publisher | Міжнародний науково – практичний журнал «Медицина невідкладних станів». Том 18, № 8 | uk_UK |
dc.relation.ispartofseries | 18;8 | - |
dc.subject | суміші, недонощені | uk_UK |
dc.title | Використання спеціалізованих сумішей у відділенні інтенсивної терапії. | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра дитячої анестезіології та інтенсивної терапії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Журнал Никонова с тезисами БУС.pdf | 9.21 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.