Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4126
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХарченко, Вячеслав Вікторович-
dc.contributor.authorЯсницька, Еліна Георгіївна-
dc.date.accessioned2022-10-25T11:50:01Z-
dc.date.available2022-10-25T11:50:01Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.issn1727-5725 (Print) 2521-649X (Online)-
dc.identifier.urihttp://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4126-
dc.description.abstract. Порушення функцій печінки мало місце в 52 % випадків у стаціонарних хворих з COVID-19. У всіх хворих із середнім ступенем тяжкості відзначено позитивну динаміку рівня трансаміназ і білірубіну, сприятливий прогноз після стаціонарного лікування COVID-19. Більшість з них не мали попередньо діагностованих захворювань печінки, шість — мали захворювання печінки до COVID-19. Не зафік совано випадків фатальної печінкової недостатності. Рівень трансаміназ після стаціонарного лікування COVID-19 був нижчим у хворих, які не мали в анамнезі захворювань печінки та приймали гепатопротекторні препарати. Ефективніша дія лікування підтверджена у хворих на COVID-19 при прийомі глутатіону та урсодезоксихолевої кислоти.uk_UK
dc.publisherСучасна гастроентерологія, № 1-2 2022, С. 5-11uk_UK
dc.subjectCOVID-19,uk_UK
dc.subjectпечінка, стеатоз,uk_UK
dc.subjectфункціональні проби печінки,uk_UK
dc.subjectбілірубін,uk_UK
dc.subjectаланінамінотрансфераза,uk_UK
dc.subjectаспартатамінотрансфераза.uk_UK
dc.titleОсобливості ураження печінки при COVID-19uk_UK
dc.title.alternativeFeatures of liver injury related to COVID-19uk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Розташовується у зібраннях:Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
259857-Текст статті-597708-1-10-20220624.pdf479.93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.