Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4126
Назва: | Особливості ураження печінки при COVID-19 |
Інші назви: | Features of liver injury related to COVID-19 |
Автори: | Харченко, Вячеслав Вікторович Ясницька, Еліна Георгіївна |
Ключові слова: | COVID-19, печінка, стеатоз, функціональні проби печінки, білірубін, аланінамінотрансфераза, аспартатамінотрансфераза. |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Сучасна гастроентерологія, № 1-2 2022, С. 5-11 |
Короткий огляд (реферат): | . Порушення функцій печінки мало місце в 52 % випадків у стаціонарних хворих з COVID-19. У всіх хворих із середнім ступенем тяжкості відзначено позитивну динаміку рівня трансаміназ і білірубіну, сприятливий прогноз після стаціонарного лікування COVID-19. Більшість з них не мали попередньо діагностованих захворювань печінки, шість — мали захворювання печінки до COVID-19. Не зафік совано випадків фатальної печінкової недостатності. Рівень трансаміназ після стаціонарного лікування COVID-19 був нижчим у хворих, які не мали в анамнезі захворювань печінки та приймали гепатопротекторні препарати. Ефективніша дія лікування підтверджена у хворих на COVID-19 при прийомі глутатіону та урсодезоксихолевої кислоти. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4126 |
ISSN: | 1727-5725 (Print) 2521-649X (Online) |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
259857-Текст статті-597708-1-10-20220624.pdf | 479.93 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.