Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2554
Назва: | ТЕХНІКА ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ ВВЕДЕННЯ ПЕРШОГО ТРОАКАРА ПРИ ЛАПАРОСКОПІЧНІЙ ХОЛЕЦИСТЕКТОМІЇ У ХВОРИХ НА ОЖИРІННЯ |
Автори: | Радзіховський, Анатолій Павлович Колесников, Євгеній Борисович Мендель, Микола Андрійович Туманов, Костянтин Вікторович Павлович, Юлія Василівна |
Ключові слова: | лапароскопічна холецистектомія ожиріння введення першого тоакару |
Дата публікації: | жов-2016 |
Видавництво: | Klinicheskaia khirurgiia |
Серія/номер: | ;10.2 |
Короткий огляд (реферат): | При виконанні лапароскопічної холецистектомії у хворих на ожиріння використання стандартної точки введення першого троакара по стандартному анатомічному орієнтиру — пупку (в пупковому кільці, або безпосередньо над пупком) має певні недоліки. У хворих на ожиріння збільшена відстань між пупком і шийкою жовчного міхура. Оптимальною відстанню є 15—20 см, а при ожирінні вона може досягати 25—30 см. Цетприводить до того, що у пацієнта з ожирінням, при стандартному введенні першого троакара відбувається погіршення візуалізації структур із—за неможливості адекватно наблизити лапароскоп до зони маніпуляцій, а також зменшується огляд із—за збільшеного сальника, що може привести до збільшення числа ускладнень при дисекції структур в області шийки жовчного міхура. Метою роботи є аналіз розробленого способу визначення місця введення першого троакара для лапароскопічної холецистектомії у хворих з ожирінням, який,за рахунок визначення оптимальної відстані між зоною дисекції і точкою введення троакара, забезпечує оптимальну візуалізацію структур в області шийки жовчного міхура. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2554 |
ISSN: | 0023-2130 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра загальної та невідкладної хірургії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ТЕХНІКА ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ ВВЕДЕННЯ.pdf | 54.8 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.