Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
                
    
    http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2428| Назва: | Клінічні рекомендації Української гастроентерологічної асоціації із ведення пацієнтів з диспепсією | 
| Інші назви: | Клинические рекомендации Украинской гастроэнтерологической ассоциации по ведению пациентов с диспепсией | 
| Автори: | Харченко, Наталія Вячеславівна | 
| Ключові слова: | Диспепсія Клінічні рекомендації | 
| Дата публікації: | 2020 | 
| Видавництво: | Здоров’я України, тематичний номер «Гастроентерологія, гепатологія, колопроктологія» № 1 | 
| Короткий огляд (реферат): | – це один з найбільш поширених симптомокомплексів, що зустрічаються у практиці внутрішньої медицини. Диспепсія є глобальною проблемою, проте її розповсюдженість суттєво відрізняється у різних регіонах. Систематичні огляди свідчать, що симптоми диспепсії в усьому світі мають близько 20% населення, у різних країнах вони є причиною 4-10% усіх звернень за медичною допомогою. Загалом захворюваність на диспепсію є вищою у західних популяціях порівняно зі східними. Диспепсія частіше зустрічається у жінок, курців, у осіб з H. рylori (Hp) та пацієнтів, що приймають нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП). Люди з диспепсією мають нормальну тривалість життя, проте симптоми цього захворювання негативно впливають на якість життя, що пов’язано з емоційним пригніченням, необхідністю придбання ліків та зниженням працездатності. | 
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2428 | 
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії | 
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Gastro_1_2020_str_32_34.pdf | 1.41 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | 
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

