Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2428
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Харченко, Наталія Вячеславівна | - |
dc.date.accessioned | 2020-11-19T15:33:42Z | - |
dc.date.available | 2020-11-19T15:33:42Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.uri | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2428 | - |
dc.description.abstract | – це один з найбільш поширених симптомокомплексів, що зустрічаються у практиці внутрішньої медицини. Диспепсія є глобальною проблемою, проте її розповсюдженість суттєво відрізняється у різних регіонах. Систематичні огляди свідчать, що симптоми диспепсії в усьому світі мають близько 20% населення, у різних країнах вони є причиною 4-10% усіх звернень за медичною допомогою. Загалом захворюваність на диспепсію є вищою у західних популяціях порівняно зі східними. Диспепсія частіше зустрічається у жінок, курців, у осіб з H. рylori (Hp) та пацієнтів, що приймають нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП). Люди з диспепсією мають нормальну тривалість життя, проте симптоми цього захворювання негативно впливають на якість життя, що пов’язано з емоційним пригніченням, необхідністю придбання ліків та зниженням працездатності. | uk_UK |
dc.publisher | Здоров’я України, тематичний номер «Гастроентерологія, гепатологія, колопроктологія» № 1 | uk_UK |
dc.subject | Диспепсія | uk_UK |
dc.subject | Клінічні рекомендації | uk_UK |
dc.title | Клінічні рекомендації Української гастроентерологічної асоціації із ведення пацієнтів з диспепсією | uk_UK |
dc.title.alternative | Клинические рекомендации Украинской гастроэнтерологической ассоциации по ведению пациентов с диспепсией | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Gastro_1_2020_str_32_34.pdf | 1.41 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.