Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2428
Назва: Клінічні рекомендації Української гастроентерологічної асоціації із ведення пацієнтів з диспепсією
Інші назви: Клинические рекомендации Украинской гастроэнтерологической ассоциации по ведению пациентов с диспепсией
Автори: Харченко, Наталія Вячеславівна
Ключові слова: Диспепсія
Клінічні рекомендації
Дата публікації: 2020
Видавництво: Здоров’я України, тематичний номер «Гастроентерологія, гепатологія, колопроктологія» № 1
Короткий огляд (реферат): – це один з найбільш поширених симптомокомплексів, що зустрічаються у практиці внутрішньої медицини. Диспепсія є глобальною проблемою, проте її розповсюдженість суттєво відрізняється у різних регіонах. Систематичні огляди свідчать, що симптоми диспепсії в усьому світі мають близько 20% населення, у різних країнах вони є причиною 4-10% усіх звернень за медичною допомогою. Загалом захворюваність на диспепсію є вищою у західних популяціях порівняно зі східними. Диспепсія частіше зустрічається у жінок, курців, у осіб з H. рylori (Hp) та пацієнтів, що приймають нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП). Люди з диспепсією мають нормальну тривалість життя, проте симптоми цього захворювання негативно впливають на якість життя, що пов’язано з емоційним пригніченням, необхідністю придбання ліків та зниженням працездатності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/2428
Розташовується у зібраннях:Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gastro_1_2020_str_32_34.pdf1.41 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.