Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/1065
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКозярин, И.П.-
dc.contributor.authorДубовая, Н.Ф.-
dc.contributor.authorИвахно, А.П.-
dc.date.accessioned2016-10-17T18:25:46Z-
dc.date.available2016-10-17T18:25:46Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.issn2077-7477-
dc.identifier.urihttp://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/1065-
dc.description.abstractУ статті освітлені питання стосовно сучасної ситуації на ринку кисломолочних продуктів в Україні, вживання кисломолочних продуктів, у т.ч. йогуртів, їх харчових і лікувальних властивостей, значення в харчуванні різних груп населення.Незважаючи на очевидні достоїнства цих продуктів, обсяги їх споживання серед населення України дуже малі. В Україні фактично відсутні програми щодо стимулювання молочної галузі, що призводить до дефіциту молочної сировини й обумовлює негативні тенденції у виробництві кисломолочних продуктів. Серед великої кількості різних йогуртів, що пропонує нині молочне виробництво населенню, найбільш значущим для здоров’я є живий йогурт – без вмісту крохмалю, барвників, смакових, ароматичних добавок та консервантів, з концентрацією життєздатних бактерій – не менше, ніж 10 млн. клітин у 1 г продукту. Важлива умова корисності йогуртів полягає також у дотриманні санітарно-гігієнічних норм їх споживання. Завдяки своїй харчовій цінності, яка обумовлена вмістом легкозасвоюваних білків, вітамінів, мікро- і макроелементів, йогурти необхідно включати до щоденного раціону харчування дітям, вагітним жінкам, хворим із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і особам, які працюють у шкідливих умовах.uk_UK
dc.subjectхарчування, кисломолочні продукти, йогурти, населенняuk_UK
dc.titleРоль кисломолочных продуктов в питании человека (обзор литературы).uk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Розташовується у зібраннях:Кафедра громадського здоров'я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gnm_2014_63_33.pdf260.66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.