Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4549
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКозярін, Іван Петрович-
dc.date.accessioned2023-09-26T07:46:22Z-
dc.date.available2023-09-26T07:46:22Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.32402/dovkil2022.04.058-
dc.identifier.urihttp://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4549-
dc.description.abstractЗначне розширення міжнародної торгівлі харчовими добавками (ХД) поставило вимогу вирішення проблеми доцільності використання ХД у виробництві, пакуванні, зберіганні, транспортуванні та реалізації харчових продуктів (ХП). В Україні використання ХД регламентується «Санітарними правилами з використання харчових добавок», які цілком відповідають міжнародним вимогам. Для поліпшення міжнародної торгівлі ХП, що містять ХД, Радою ЄС було розроблено та апробовано раціональну систему цифрової кодифікації ХД з літерою «Е» з три- чи чотиризначним номером (кодом), що присвоєний конкретній ХД. Її включено до Codex Alimentarius, Директив ЭС, ФАО/ВООЗ як міжнародну цифрову систему кодифікації. Код ХД підтверджує, що дану сполуку перевірено на безпечність, відповідність критеріям чистоти та гігієнічним нормативам щодо ХП. Відповідно до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» забороняється реалізація та використання вітчизняних та ввезених до України імпортних ХП без маркування державною мовою про склад харчового продукту з зазначенням переліку назв ХД, що були використані у процесі його виготовлення. Більшість ХД не впливають на організм споживачів, є інертними у кількостях, що використовуються, але деякі з них спроможні несприятливо діяти на організм людини у разі надходження у значній кількості, тому гігієнічна регламентація їх є вкрай необхідною.uk_UK
dc.publisherДовкілля та здрпов’яuk_UK
dc.relation.ispartofseries№4 (105);58-63-
dc.subjectхарчові добавкиuk_UK
dc.subjectтехнологічні функціїuk_UK
dc.subjectрегламентаціяuk_UK
dc.subjectфункціональні класиuk_UK
dc.subjectбезпечність та якістьuk_UK
dc.titleГігієнічні аспекти використання харчових добавок (лекція)uk_UK
dc.typeWorking Paperuk_UK
Розташовується у зібраннях:Кафедра громадського здоров’я, епідеміології та екології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
105-0058.pdf291.46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.