Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/450
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Погребняк, Г.В. | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-05T08:57:52Z | - |
dc.date.available | 2016-07-05T08:57:52Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.uri | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/450 | - |
dc.description.abstract | В роботі представлені результати дослідження стану альвеолярної кістки і ясеневої тканини у самиць щурів, яких утримували на незбалансованих раціонах годування за показниками вмісту тригліцерідів в тканинах і резорбції альвеолярної кістки. Рівень вмісту тригліцеридів в тканинах пародонту у експериментальних тварин залежить від раціонів годування. Несбалансованість раціону годування тварин за вмістом легкозасвоюваних вуглеводів призводить до підвищення рівню тригліцеридів, як ознаки інсулінорезистентності, в альвеолярній кістці і ясеневій тканині. Резорбція альвеолярної кістки оцінювалась від середньої інтенсивності до інтенсивної. При утриманні тварин на несбалансованому за вмістом жирів рослинного походження раціоні годування прояви ознак інсулінорезистентності в тканинах пародонта і резорбція альвеолярної кістки значно посилюються. Раціон годування, несбалансований за вмістом жиру тваринного походження не впливає на дослідні тканини. | uk_UK |
dc.subject | Раціони годування, вуглеводи, жири, самиці щурів, альвеолярна кістка, ясенева тканина, резорбція, тригліцериди, інсулінорезистентність. | uk_UK |
dc.title | Стан альвеолярної кістки і ясеневої тканини у самиць щурів за умов несбалансованих раціонів годування | uk_UK |
dc.type | Article | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра терапевтичної стоматології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
світ медицини та біології.doc | 74.5 kB | Microsoft Word | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.