Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/450
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПогребняк, Г.В.-
dc.date.accessioned2016-07-05T08:57:52Z-
dc.date.available2016-07-05T08:57:52Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/450-
dc.description.abstractВ роботі представлені результати дослідження стану альвеолярної кістки і ясеневої тканини у самиць щурів, яких утримували на незбалансованих раціонах годування за показниками вмісту тригліцерідів в тканинах і резорбції альвеолярної кістки. Рівень вмісту тригліцеридів в тканинах пародонту у експериментальних тварин залежить від раціонів годування. Несбалансованість раціону годування тварин за вмістом легкозасвоюваних вуглеводів призводить до підвищення рівню тригліцеридів, як ознаки інсулінорезистентності, в альвеолярній кістці і ясеневій тканині. Резорбція альвеолярної кістки оцінювалась від середньої інтенсивності до інтенсивної. При утриманні тварин на несбалансованому за вмістом жирів рослинного походження раціоні годування прояви ознак інсулінорезистентності в тканинах пародонта і резорбція альвеолярної кістки значно посилюються. Раціон годування, несбалансований за вмістом жиру тваринного походження не впливає на дослідні тканини.uk_UK
dc.subjectРаціони годування, вуглеводи, жири, самиці щурів, альвеолярна кістка, ясенева тканина, резорбція, тригліцериди, інсулінорезистентність.uk_UK
dc.titleСтан альвеолярної кістки і ясеневої тканини у самиць щурів за умов несбалансованих раціонів годуванняuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Розташовується у зібраннях:Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
світ медицини та біології.doc74.5 kBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.