Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4126
Назва: Особливості ураження печінки при COVID-19
Інші назви: Features of liver injury related to COVID-19
Автори: Харченко, Вячеслав Вікторович
Ясницька, Еліна Георгіївна
Ключові слова: COVID-19,
печінка, стеатоз,
функціональні проби печінки,
білірубін,
аланінамінотрансфераза,
аспартатамінотрансфераза.
Дата публікації: 2022
Видавництво: Сучасна гастроентерологія, № 1-2 2022, С. 5-11
Короткий огляд (реферат): . Порушення функцій печінки мало місце в 52 % випадків у стаціонарних хворих з COVID-19. У всіх хворих із середнім ступенем тяжкості відзначено позитивну динаміку рівня трансаміназ і білірубіну, сприятливий прогноз після стаціонарного лікування COVID-19. Більшість з них не мали попередньо діагностованих захворювань печінки, шість — мали захворювання печінки до COVID-19. Не зафік совано випадків фатальної печінкової недостатності. Рівень трансаміназ після стаціонарного лікування COVID-19 був нижчим у хворих, які не мали в анамнезі захворювань печінки та приймали гепатопротекторні препарати. Ефективніша дія лікування підтверджена у хворих на COVID-19 при прийомі глутатіону та урсодезоксихолевої кислоти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/4126
ISSN: 1727-5725 (Print) 2521-649X (Online)
Розташовується у зібраннях:Кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
259857-Текст статті-597708-1-10-20220624.pdf479.93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.