Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/1065
Назва: Роль кисломолочных продуктов в питании человека (обзор литературы).
Автори: Козярин, И.П.
Дубовая, Н.Ф.
Ивахно, А.П.
Ключові слова: харчування, кисломолочні продукти, йогурти, населення
Дата публікації: 2014
Короткий огляд (реферат): У статті освітлені питання стосовно сучасної ситуації на ринку кисломолочних продуктів в Україні, вживання кисломолочних продуктів, у т.ч. йогуртів, їх харчових і лікувальних властивостей, значення в харчуванні різних груп населення.Незважаючи на очевидні достоїнства цих продуктів, обсяги їх споживання серед населення України дуже малі. В Україні фактично відсутні програми щодо стимулювання молочної галузі, що призводить до дефіциту молочної сировини й обумовлює негативні тенденції у виробництві кисломолочних продуктів. Серед великої кількості різних йогуртів, що пропонує нині молочне виробництво населенню, найбільш значущим для здоров’я є живий йогурт – без вмісту крохмалю, барвників, смакових, ароматичних добавок та консервантів, з концентрацією життєздатних бактерій – не менше, ніж 10 млн. клітин у 1 г продукту. Важлива умова корисності йогуртів полягає також у дотриманні санітарно-гігієнічних норм їх споживання. Завдяки своїй харчовій цінності, яка обумовлена вмістом легкозасвоюваних білків, вітамінів, мікро- і макроелементів, йогурти необхідно включати до щоденного раціону харчування дітям, вагітним жінкам, хворим із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і особам, які працюють у шкідливих умовах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/1065
ISSN: 2077-7477
Розташовується у зібраннях:Кафедра громадського здоров'я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gnm_2014_63_33.pdf260.66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.