Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/1065
Назва: | Роль кисломолочных продуктов в питании человека (обзор литературы). |
Автори: | Козярин, И.П. Дубовая, Н.Ф. Ивахно, А.П. |
Ключові слова: | харчування, кисломолочні продукти, йогурти, населення |
Дата публікації: | 2014 |
Короткий огляд (реферат): | У статті освітлені питання стосовно сучасної ситуації на ринку кисломолочних продуктів в Україні, вживання кисломолочних продуктів, у т.ч. йогуртів, їх харчових і лікувальних властивостей, значення в харчуванні різних груп населення.Незважаючи на очевидні достоїнства цих продуктів, обсяги їх споживання серед населення України дуже малі. В Україні фактично відсутні програми щодо стимулювання молочної галузі, що призводить до дефіциту молочної сировини й обумовлює негативні тенденції у виробництві кисломолочних продуктів. Серед великої кількості різних йогуртів, що пропонує нині молочне виробництво населенню, найбільш значущим для здоров’я є живий йогурт – без вмісту крохмалю, барвників, смакових, ароматичних добавок та консервантів, з концентрацією життєздатних бактерій – не менше, ніж 10 млн. клітин у 1 г продукту. Важлива умова корисності йогуртів полягає також у дотриманні санітарно-гігієнічних норм їх споживання. Завдяки своїй харчовій цінності, яка обумовлена вмістом легкозасвоюваних білків, вітамінів, мікро- і макроелементів, йогурти необхідно включати до щоденного раціону харчування дітям, вагітним жінкам, хворим із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і особам, які працюють у шкідливих умовах. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.inmeds.com.ua:8080/jspui/handle/lib/1065 |
ISSN: | 2077-7477 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра громадського здоров'я |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
gnm_2014_63_33.pdf | 260.66 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.